Fruites Rosell

Fruites Rosell

propietats

Maduixa

Conté 10% de albúmines, 8% de sucres i 1% de sals minerals (ferro, sodi, àcid salicílic, gràcies a aquest últim, produeixen en els artrítics l'eliminació de l'àcid úric, per la qual cosa són un aliment medicament). Recomanat també per a diabètics, reumàtics i gotosos, és diürètic i posseeix també vitamines A, B1, B2, i C.

Carbassa

La carbassa per una banda és un aliment rehidratant (té molta aigua, aproximadament un 90%), conté un 20% de proteïna, un 70% hidrats de carboni i un 13% de greixos. Conté sals minerals, i vitamines A, B1, B2, B6 i C. És molt digestible i contribueix al bon funcionament de l'intestí.

Pinya

Conté un 13% d'hidrats de carboni o sucres, cosa que la fa una de les fruites més alimentaries.També conté àcid màlic, cítric i en menor proporció iode, ferro, coure, manganès i és rica en vitamines A, B1 i B2.Resulta molt digestiva, refrescant, depuradora, laxant i mineralitzadora.

Kiwi

El kiwi té el doble de vitamina C que la taronja. És una fruita plena de vitamines, antioxidants i minerals que té efectes depuratius i alhora reforçants de l’organisme. El kiwi és ric en luteïna, un compost fitoquímic que redueix el risc de càncer, malalties cardíaques, degeneració macular i cataractes.

Llimones

Són abundants en sals minerals, especialment calci, fòsfor, magnesi i potassi i contenen vitamines A, B1, B2, i C. Eliminen l'àcid úric de l'organisme, i està per aquesta causa indicat en el reumatisme, la gota i arteriosclerosi. Combaten la diarrea, el restrenyiment, alcalinitzen la sang i disminueixen l'acidesa de l'estómac.

Cireres

Conté 0,6% de albúmines, 15% de midons i sucres, 0,5% de sals minerals (potassi, sodi, fòsfor, calci, magnesi i ferro), i vitamines A, B1, B2, C. Aquestes delicioses fruites són altament depuradores, desinfecten l'intestí i mineralitzen la sang.

Albercocs

Contenen 0,2% de albúmines, 15% d'hidrats de carboni, vitamines A, B1, B2 i C. Són de fàcil digestió. Tenen propietats mineralitzadores i laxants. Només superats en valor nutritiu per raïm i les bananes. La seva composició és molt semblant a la dels préssecs.

Prunes

Contenen 0,6% de albúmines, 14% de sucres i 0,7% de sals minerals, entre les quals abunden les de ferro i calci. També vitamines A, B1, B2 i C. La seva riquesa en sucres i àcids alcalinitzants la fan un aliment molt energètic, un gran laxant i desintoxicant.

Figues

Es coneixen més de 30 varietats, es classifiquen en Blanques, Colorides i Negres. Contenen calci, fòsfor, ferro i vitamines B1, B2, i C. Són laxants i diürètics, a més de nutritives perquè tenen gran quantitat de sucre de fruites.